Univerzitetni inkubator Primorske d.o.o.

Ferrarska 8, Koper, Slovenia Koper Slovenia

April 22, 2016 @ 2:30pmApril 24, 2016 @ 6:00pm
Registration for Space Apps is Closed

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske je bil po prijavi s strani NASA izbran za vodilnega organizatorja NASA Space Apps Challenge, svetovno največjega hekatona za raziskovanje vesolja, v Sloveniji. Odmevni dogodek predstavlja 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton – hackathon –za inovativno, kreativno, predvsem pa sodelovalno reševanje globalnih izzivov s področja astronomije na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA, ki bo množično in hkrati potekal v 200 mestih na vseh sedmih celinah.

Namen Space Apps Challenge je sodelovalno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju, ne nazadnje pa tudi sestaviti globalno skupnost za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije. Komu je Challenge namenjen? Sodelujejo lahko širša zainteresirana javnost, prostovoljci, posamezniki in ekipe, razvijalci, inženirji, tehnologi, oblikovalci, skratka vsi z željo hitrega in pozitivnega učinka na svet.

Kreativne aktivnosti z reševanjem izzivov bodo potekale v vesoljsko obarvanem Coworkingu na UIP, Ferrarska ulica 8 v Kopru, Poslovni objekt Ogrlica. Število sodelujočih je omejeno na 40 prostih mest. Reševanje izzivov bo potekalo pod strokovnim mentorstvom in komisijo, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki, pedagoški delavci in znanstveniki z omenjenih področij. Za hrano in pijačo bo preskrbljeno.

Za najbolj izvirne in uporabne rešitve bodo na voljo privlačne nagrade, na lokalni, regionalni, in pa globalni ravni. Glavna lokalna nagrada, ki jo bo za UIP podelil sponzor dogodka Dinit d.o.o., bo zmagovalce popeljala na 3-dnevni izlet in ogled inštituta CERN v Ženevo. Poleg tega bosta 2 najboljši rešitvi zastavljenih izzivov napredovali na mednarodno tekmovanje in ocenjevanje. Najprej na območju jugovzhodne Evrope, nato pa širše. Nagradni sklad: od 16.000 eur s 3-mesečnim bivanjem v European Accelerator Programu v Skopju, 40.000 eur s 6 mesečnim delovanjem v enem od evropskih pospeševalnikov, do možnosti pridobitve 1.500.000 eur tveganega kapitala ter predstavitvijo projekta na Stanford University v ZDA. Generalna nagrada bo najboljšim omogočila tudi prisotnost na NASA lansiranju vesoljskega plovila v ZDA.

Priložnost spoznavanja vesolja in našega planeta skozi igro bodo imeli tudi najmlajši, za katere bo predviden poseben kotiček, pestro opremljen s tematskimi rekviziti in didaktičnimi igračami. Organizator bo namreč z M-Aleja, zavodom za izobraževanje in raziskovanje iz Kopra, v sodelovanju s Knjižnico Srečka Vilharja Koper, v soboto 23.4. zRobo-vesoljskim programom za otroke izvedel dodatni stranski dogodek NASA Space Apps Junior, namenjen najmlajšim, in sicer s tremi izzivi:

1. Robotski izziv z Lego Mindstorms za otroke 10-15 let

2. Robotski izziv z Lego Education za otroke 7-10 let

3. Vesoljsko pripovedni izziv z Lego Story Starter

11.4.2015 ob 15.uri bomo na UIP organizirali Space APPs Meet-up (informativni dan), na katerem bomo lahko neposredno podali več informacij o hekatonu.

Prijave so odprte in potekajo na http://spaceappschallenge.eu/

Spremljajte nas lahko tudi na Twitterju @SpaceAppsKoper in Facebooku https://www.facebook.com/spaceappskoper/

Event Information

Lokacija: Sedež UIP, Ferrarska 8, Koper, Slovenija https://www.google.si/maps/place/Uip+univerzitetni...

Dress code: Absolutely casual

Food and drinks: Lunch paketi & snacks ter napitki za prijavitelje FREE

Parking: Za poslovnim objektom Ogrlica FREE

Transportation: V bližini glavne avtobusne in železniške postaje Koper, mestni prevoz

Logistika: prinesite svoje prenosnike, Wi-Fi zagotovljen

Zaključni dogodek in podelitev nagrad: vodi DJ Lovro

Schedule

Check In: 22.4.2016: 14.00 - 14.30h

Awarding Ceremony: 24..4.2016 15.30h

For detailed program http://www.uip.si/index.php?page=news&item=9&id=14...

Solutions Made Here
eXoCrafteXoCraft is an attempt to build a series of tools to convert elevation maps of terrain from around the Solar System to Minecraft map...
We made an online application that provides user with information whether his flight is going to be delayed and why. Current predicition is ...
SPACE4HEALTH – NO BRAIN, NO GAIN!Space4health is an innovative approach to simulate 1G environment in space by promoting sensorimotor functi...
Do you have a drone?if you do so then you are probabily a begginer and you probabily crash a lot. Probabily you just go out and fly with it....